Golvlutning mot golvbrunn

Går du i renoveringstankar av badrummet, eller är mitt uppe i projektet??

Se då till att hålla koll på att det är fall mot golvbrunnen i hela badrummet och absolut inte Vattenpass DNM 60 Lbakfall (ej lutning bort från golvbrunnen)!

Enligt Boverkets byggregler (BBR) ska man eftersträva att ha en lutning på minst 7 mm/m i bad/duschplatsen, så vattnet rinner ner i brunnen. För att undvika halkrisk bör (får) man dock inte ha kraftigare lutning än 20 mm/m.
I övriga utrymmet bör man, enligt gällande branschregler, max ha en lutning på ca 2-10 mm/m.

I veckan var vi på våtrumskontroll i två olika badrum där lutningen var ca 60 mm/m, vilket kändes nästan som en rutschkana!!

Anlita alltid en auktoriserad golvläggare, så ökar dina chanser att få det korrekt utfört, då de är utbildade på GVK’s branschregler, ”Säkra Våtrum”!

Se alltid till att få ett intyg för det utfärdade arbetet, så du har värdebeviset till hands vid en försäljning eller ev framtida försäkringsskada!

Samma gäller för rörarbeten (VVS), där du även bör anlita en auktoriserad VVS-firma som har branschlegitimation för Säker Vatten och som överlämnar intyg om Säker Vatten efter färdigställd installation.

Mer info finner du på www.gvk.se och www.säkervatten.se.

Välkommen med funderingar om du har! Kontakta oss.
Lycka till!