« Bakåt

Legionella - hälsofara eller myt?


Kursbeskrivning

 Legionellabakterier i vatteninstallationer, är det något att oroa sig för och lägga massa pengar och energi på att förebygga?
 
- Får man verkligen inte ha handdukstork inkopplad på varmvattencirkulationen, VVC?
 - Vad kan jag som fastighetsägare göra?
- Vilka krav bör jag som lägenhetsinnehavare ställa?
- Vad behöver jag som VVS-installatör tänka på?
 
Legionella är något som de flesta skakar på axlarna för, men vad är det som gäller? Är det en hälsofara, eller är det bara en myt?
 
Under denna föreläsning synar vi vad legionella är, vilka befinner sig i riskgruppen och vem har ansvaret för att det blir rätt!?
 

Kursens mål

- Att veta vad legionella är och hur det fungerar.
 
- Att veta hur man minimerar mängden legionella.
 
- Att förstå varför man inte får ha handdukstork installerad på varmvattencirkulationen, VVC.

Målgrupp

Denna föreläsning lämpar sig främst till större fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, med flera, som till exempel har handdukstorkar installerade på VVC och som funderar över eller känner sig osäkra kring legionellans inverkan och risker.
 
Kanske ni är en styrelse som behöver mer kött på benen, eller ni har bostadsrättsinnehavare som behöver mer information för att skapa rätt förståelse kring problematiken.
 
Även andra aktörer, som VVS-projektörer, installatörer, fastighetsskötare och förvaltare, har nytta av att öka kunskapen om legionella.
 
I utbildningen Säker Vatteninstallation för VVS-företag går vi ytligt igenom vad legionella är och vad man kan göra för att minska mängden bakterier, men i denna föreläsning går vi flera steg djupare för att öka förståelsen och lägga fram argument, så rätt beslut tas vid nyproduktion respektive renovering av fastigheter.
 
Låter det intressant? Gör då en intresseanmälan nedan, så kontaktar vi er för vidare diskussion och prisförslag.

Förkunskaper

Föreläsningen hålls på svenska, men kan även hållas på engelska om så önskas.
 
Inga andra förkunskaper krävs.

Efter kursen

För den som vill lära sig mer om vattenskadesäkerhet rekommenderar vi starkt endagarsutbildningen "Förebygg vattenskador - i hem & fastighet". Eller varför inte ta del av fler föreläsningar här.
Inga tillgängliga datum för den valda kursen