GDPR – vi inte bara vill engagera dig, vi även värnar om dig…

Vid det här laget har du säkerligen hört, sett och kanske till och med tröttnat på informationen om att den nya dataskyddsförordningen, GDPR (General Data Protection Regulation), träder i kraft idag den 25 maj 2018.

Men vi varken vill eller kan vara sämre, utan för oss är det en självklarhet att dina personuppgifter ska hanteras på ett tryggt och tillförlitligt sätt. I det stora hela kommer det rulla på som tidigare, men du får nu ett ökat skydd för din personliga integritet och ännu mer transparens kring vilka personuppgifter som vi hanterar.

Då vi informerar, engagerar och uppdaterar både dig som tidigare kursdeltagare och dig som valt att hänga med på våra nyhetsutskick den senaste tiden, så kommer här information om hur vi hanterar dina personuppgifter och hur du kan gå tillväga för att rätta eller radera dina uppgifter.

Vi vill erbjuda hög transparens och öppenhet så om du har några frågor eller funderingar finns vi tillgängliga för dig – du når oss på info@rattkunskap.nu, eller 070-374 95 95.

Så använder vi dina uppgifter…

För att upprätthålla en hög servicegrad, såsom att informera om uppdateringar i regelverk, tipsa om branschnyheter samt upplysa om kommande utbildningstillfällen förknippade till vår verksamhet, sparar vi uppgifter om ditt namn, företagstillhörighet, region och kontaktuppgifter.

För dig som tidigare deltagit vid våra utbildningar sparar vi även personnummer, befattning och provresultat, för att kunna administrera godkännanden samt påminna när det är dags att förnya din utbildning.

Dina uppgifter har aldrig, och kommer aldrig, säljas vidare till tredje part.
Vid behörighetsutbildningar kommer dock dina personuppgifter, deltagande och provresultat lämnas till utfärdande organisation, så som t ex Säker Vatten AB.

I sådana fall finns personuppgiftsbiträdesavtal upprättat mellan Rätt Kunskap och motpart, för dina personuppgifters säkerhet.

Vad händer nu…?

Vår förhoppning är att du ska känna dig trygg när du lämnar dina uppgifter till oss och att du vill hänga med vidare på vår resa.

Du behöver inte göra något idag, men om du vill veta mer om hur vi hanterar dina uppgifter, så kan du läsa vidare i vår uppdaterade integritetspolicy här.

Du kan givetvis när som helst begära tillgång till de uppgifter vi sparar och om du så önskar, kan du avregistrera dig här och nu från flera utskick och därmed raderar vi dina uppgifter och du får själv återkomma om/när du vill ha förnyad kontakt.

Uppgifter till dig som däremot deltagit i någon av våra behörighetsutbildningar de senaste fem åren, kommer sparas så länge du inte uttryckligen ber oss radera dem, eftersom de hör till din behörighet.

Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar.

Entreprenadrådets samlade riktlinjer…

Sedan ca ett år tillbaka är vi engagerade i ett nytt, spännande och överbryggande branschinitiativ, nämligen Entreprenadrådet. Entreprenadrådet – förkortat ER är en oberoende och opartisk organisation vilken underlättar för

Läs mer »

Det här är spännande och givande oavsett…

Det här är spännande och givande oavsett om du är fastighetsägare/förvaltare, konstruktör, byggare eller rörentreprenör! Ta chansen nu till introduktionspris! Anmäl dig här! Vi kommer gärna till fler orter, bara hör

Läs mer »